Welcome. Do follow me and leave comments| Follow or Dashboard

Tuesday, 15 November 2011

Kebakaran kat umah aku

0 comments
Mood : berasa seperti di dalam mimpi
Hari nie aq gerenti tak kn penah lupekan r, dh terukir sejarah dalam idopku. Huhu. Tyme pukul 4.07pm aq baru je pas mandi, then lepak2 dalam bilik. Tetibe abg n ayah aq menjerit2. Asal ? huhu aq pon cuak la, asal dorang macam gelabah. Tyme tue ujan agak lebat, Alhamdullilah. Sbab jeritan dorang tue uat aq gelabah, so aq terus pegy kearah dapur. Perhhh ! terkejut beruk aq tengok api besar gilerr n marak. Tyme tue kat umah ade ayah n abang aq jer. Mak aq pegy kuantan. Huhu abg aq kat dapur. Ayah aq plak kat lua dekat ngn api. So aq and abang aq jeriit2 r suwuh ayah aq jaohkan sikit dari api, yela takot kang dy meletop. Sbb kat situ banyak kot tong gas. 2 msih full. Tak dapat nak bygkan la ase cuak gler tyme tue. Hanya Allah yg tau. Huhu
Then, aq pon terus amek fon nak call bomba. Nsb aq igt number nyer, 999. Aq call ade operator cakap. Then dy sambungkan kat bomba jerantut, tapi takde sape2 yg mengangkat nyer. 5x kot x agkt2. Last2 dorang smbung kan kat bomba kuala Terengganu, ? ? ? wth ? aphal lepas kew ganu plak, then. Tyme tue pon api dah mule nak padam sebab abang aq n jiran2 aq simbah air. Mmg aq mara glerr kot kat bomba, mmg duk rilek x buat keje langsong ! siot ! nseb tak jadi pape. Lao api mkin marak mmg aq salahkan 99% kat bomba.
Lepas dah lame sikit, Alhamdulillah. Api pon dah padam. ^_^ rase cgt2 lega. Cuak glerr kot first tyme berada dalam situasi cam tue.  Syukur sangat2 sbb tak de pape jadi. 










the end . . . . 

Terima kasih sudi baca :)

Thursday, 10 November 2011

CONTEST | Si Kecil itu SAYA!

0 comments

yeahhh ! ! ! keje aq adelah join segmen2 kat blog orang skang nyh.
haha disebabkan aq mls gler nak update entry. so aq join segmen orang. bagus kan saye ! hehe

okayy. next segmen yang aq join nyh by aima.
blog dy sgt kiut ! cantik !
hmm.. okok, dah lari nyh.
contest nyh "si kecil itu saye"

so, kene letak pic aq sekarang n aq tyme mude2 dulu la kn.
taaadaaaa ! ! ! 


muke dulu n skang mmg lain.

maybe lagi kiut. hahaha !

jum kawan2 join this contest 
click bwh lao nak join

CONTEST | Si Kecil itu SAYA!




Terima kasih sudi baca :)

Monday, 7 November 2011

SEGMEN JOM NAIKKAN JUMLAH FOLLOWER DENGAN MENDADAK!

12 comments



Disebabkan aku nyh tade followers byk2 cm Irine Marcello. So, aku nak join la segmen nyh. Hahaha wahai sahabat-2 yang len, aku tahu korang pon xramai followers cm irine. Jum join segmen nyh. Haha ajak satu yok ! ! !
Thanx to Azfa sbb buat segmen yg sesuai tok aku nyh. Utk orang-2 yang x glamer cm koi nyh. Haha
so. Sape-2 yang nak join, juz klik jer link bwh nyh. ^_^




Terima kasih sudi baca :)

Friday, 4 November 2011

Dup.Dap..Dup.Dap..4/11 yg mendebarkan !

0 comments
                  First for all, aq nak ucap tahniah ar kepade semue studentz UITM yg dh dpat tahu result final msing-2. Congratz kepade yg dean’s list  uh, dan kepade yg tak dapat pon thniah. Akhirnyer korang berjaye menghabiskan sem ini dengan Berjaya. Kepada my frens, sehidup semati kt jengka uh SCHAIRA MISA tahniah ! tak sia-2 kite byk skip kelas, huahuahua . bangga aq jadi kawan ko J tyme orang blajar math, kami mkan pelam. Haa…tue la study smart. Tyme ctu dok men mesej la. . haha except, tyme ais. Msing-2 focus dlm klas. Haha lau tak, mau kene mki hamun dgn Sir Ridhuan yg comeyh. . haha alhamdulillah, walaupapon, kne la maintain kan pointer tue. Jangan down sudah.

                   Punyer la cuak semalam, asl aq tak dpat emel uitm nyh ? ? takkan aq x complete sufo kot, glerr bah ! mampoih aq cmnie, orang lain dapat tau result. Aq dok tercenguk gitu. . huhu tido tak lena, smpai termimpi-2 . huhu seram benor. Then, kul 9.00pagi. aq cek ark t emel, uh ! asl xdapat emel nyh ! geram gilerr r. pastu bukak r student portal, bpk r line busy kot ! not available gitu. . gimane she mau nengok ginie. L sdeyh glerr r, kengkawan aq sume dah tau. Dah la masing-2 result gempaq, pkul 11 lebeh dh nak hamper kul 12 tuh, baru boleyh tengok result. Pergh! Mau kene serangan jantung aq ! haha cam sambung mimpi tadi jer. Alhamdulillah, dapat jugak DL. ( DL –means dean’s list / dekan / kalau korang tak tau jugak, tanye la orang yg tau ).  Syukur sangat-2. Dulu tyme kat maktab, aq ne penah dapat pointe 3.5 above. Nseb kat u dapat, berkat usaha masing-2, dapat la ganjarannya. TQ very much kepada lecturer-2 aq yg sudi mengajar kami, sudi melayan karenah gile-2 budak kelas aq.

THANX kepada lecturer BEL , sir Shamsul Harbi ( lec pling ensem yg penah aq jumpe ! OMG ! ! , Tapi dh ade awek laa.. ) aq memang jahil ciket bi nyh, haha then, lec MATH, miss Nuril yg comeyh cam saye J (walaupun selalu tak buat exercise math, tapi saye focus tyme miss ngajar hehe ) pasnyh miss dah tak jumped ah kteorg, miss aq dh smbung blaja. .b4 exam math pon kami sume tak dpat nak uat revsion nan miss, miss tinggalkn kami.:( pape pon saye miss miss sgt-2 . lec CTU,ustazah norhapizah, tq sbb byk bantu dlm hal-2 agama, especially mse ustzh cite sai hari kiamat. Ya Allah, takotnyer.  Lec FAR yg pling sporting, haha saye suke belaja akaun dgn miss miza. Saye fhm 100%. Lec AIS yg pling garang n cute ! tq Sir ridhuan J tq sbb kasi lollipop, sbb lolli tue la kami dpat A. hehe n last, bpc. sumpah aq target aq fail. sbb soalan dy punyer giler susa. (aq xminat bpc, unit uniform yg membosanka. . sory)
Ok, dah. Malas nak mencarut banyak-2 haha.

Psttt : actually, koi dh tau result koi ary isnin agy tau.haha (^_^) n NYH POST TERPANJANG PENA BUAT HAHA

miss nuril tyme hari last dy

 satu-2 nyer pic dgn lec.


Terima kasih sudi baca :)

Tuesday, 1 November 2011

kenapa kau selalu ada

0 comments
Assalamulaikum

[ mood : geram ]


Adoi..tak suke la facebook sekarang
semua mende nak bgtau org, xde privasi langsung
saye tak suke biler bukak "home"
lagi-lagi kuar status kau
walaupun takde kaitan dgn saye
tapi sya still geram (-_-)
nape perlu ada ?
sekarang saye takot sangat nak bukak home
huhuh pelik2
nak je block. tapi taknak sebab takde effect sgt pon
macam sengal sume tue
saye harap sangat2 status kau takkan muncul kat home saye


*tetibe rase tulis mende mengarut jer nyh.. hahaha ade saye kesa? suke aty la blog saye :P
Terima kasih sudi baca :)