Welcome. Do follow me and leave comments| Follow or Dashboard

Wednesday, 29 May 2013

My logo

1 comments

Logo terbaru Aqma Manaf
editted 100% by Aqma
Adobe Photoshop CS6
# tolong jangan amek. dan bagi korang yang mane warna cantik ??









Terima kasih sudi baca :)

#Hari pertama jumpa dentist

1 comments
         Aku tak ingat berapa tarikh aku jumpa dentist, Doc.Ang.  Masa ni aku baru habis tolong ayah aku catering dekat Pulau Tawar, otw aku balik ke rumah aku singgah ke klinik gigi kejap ditemani kawan aku, Atiqah untuk bertanyakan tentang braces. Punyalah lama gila aku tunggu untuk turn aku, and lastly aku pon masuk ke dalam bilik jumpa dentist. Tujuan aku just nak Tanya je, tak nak pon buat terus. Dr.Ang pon check la gigi aku, aku Tanya dia, “Kalau saya nak buat braces atas je boleh tak ? sebab gigi saya atas je yang jarang”. (Kalau buat atas je,murah sikit, tu pasal aku nak buat atas je) “Okahyh2..tunggu saya check ini gigi awak dulu okayyh, baru boleh tahu kena buat atas bwah ke tak”.

Then Dr.Ang pon check la gigi aku, dia cakap aku kena buat atas bawah. Adoiii…. Mampuih aku, atas bawah dah la mahal. Then aku Tanya la dia, berapa kos buat semua, bayaran dia macam mana.

Total: untuk umur 18-24 tahun (RM5000)

1st appointment: RM 100 untuk model/acuan

2nd appointment: RM1600 untuk besi braces

Selebihnya: bayaran ansuran RM150 setiap bulan

*harga ini tak termasuk kalau gigi ade kena cabut/tampal atau cuci.


Dalam hati aku, mak aihhh..mahal nak mampus. Then aku pon cakap lah kat dr. tu , “ okayh.thank dr. nanti saya confirmkan dengan dr. mcammane. Saya nak bincang dengan parents saya dulu lah.  Terima kasih.” Hehe nasib baik tak kena cas ape-ape untuk check tu. Sekian.




Terima kasih sudi baca :)