Welcome. Do follow me and leave comments| Follow or Dashboard

Monday, 30 April 2012

Running Man : sangat best !

2 comments
Salam :)

sape pernah tgk running man ? angkt tgn ! best ke dok ? 
kepada sesape yg belum tgk, sila pergi tgk sekarang. rugi tak tgk sbb dia seronok n kelakar sgt.hehe



KANG GARY -- aku minat kat dia, sbb dia sweet kot.ahaha kelakar. romantik ngn monday couple.35 thn. tapi gaya cam 20-an kan.



Ji-Hyo, satu-satunya perempuan dlm runningman. monday couple si gary. dorang sangat sweet ! <3 31 thun. sangat cantik. tapi dlm runningman selekeh sikit, n selalu kena buli dengan laki2



Jae-suk , tak hensem pon. mulut dia mcm murai, banyak ckp. 41 thn umur dia. tua dah



Haha Haroro, comel ! suka buat cute2. kelakar. terer dlm game . aku suka jugak dia. 33 kot umur dia.



Jong-kook, hero dlm runningman. badan tough penyebab org tkot ngn dia. hensem :) selalu buli EASY BROTHERS 37thn umur dia tapi gaya cm 20-an , serius !

lagi 2 org, Suk Jin dengan Kwangsoo atau EASY BROTHERS .aku mls nak cari gmbr dorg, haha dalam runningman selalu jadi loser.hehe kesian dorang.

Terima kasih sudi baca :)

Hari yang mendebarkan students

3 comments
Assalamualaikum dan selamat berblogwalking semua

       Hari Jumaat aritu, result untuk sem 2 dah keluar. Berdebar-debar giler! Aku bangun tepat pukul 9.00pgi, terus bukak lappy. Then, bukak student portal. ALHAMDULILLAH, result aku okay. Naik la jugak 0.02. ngee..  ! aku x expect langsong yg result aku akan naik, aku mmg target result aku turun sem ni. Yela, sem ni aku tak serius sgt study. Lagipun, mcm2 mende yg berlaku time exam aritu. Huhu

       Bersyukur sgt2 ! ^^ paper MGT mmg aku tak leh jwab la aritu. Mmg byk salah, tpi aku pelik jugak asal la result dia bagus.huhu dari sem lepas lagi BEL aku B+, L sdey btol. Aku mmg tak terer English la. Takpe2, lepas nie, sem depan.aku berazam nak belajar English btol2. Hehe tapi…aku tak minat la English. Huhuhu

       Actually, aku tak bgtau dekat mak aku lagi pon result aku. Huhu aku nak kasi salinan result tu je trus. Aku harap dorang gembira dengan result aku. Yela, dulu time sekolah menengah aku selalu dapat result terok. Alhamdulillah, sekarang Allah dah bagi aku rezeki yg aku mintak dari dulu lagi. Tiba-tiba aku rase sedih sgt, rase nak nangis pon ade. Tapi…aku takot la nk balik u nnti, yela.. aku tau mcm2 akan berlaku nnti.

Miss Amy bersama AC1102A
       Cerita pasal result ni, dulu time kat u la. Kawan2 aku marah kat aku, cakap aku ni belajar tak pon, tapi result gempak jugak. Okay. Mmg aku tak nafikan, mmg aku jarang study dalam bilik. Tapi aku nk bgtau kat korg ,time kelas aku focus. InsyaAllah, maybe tu sbb aku boleh tangkap. Betol org ckap, yg penting kena focus time kelas. Sebab time dlm kelas tu la waktu yg paling penting. Semua yg lecturer cakap tu kita kena igt n focus. Konfem keluar exam. Kadang2 sedih jugak, yela. Maybe tu rezeki..jangan la salahkan aku. N lagi satu, jangan ikot cara aku belajar. Mungkin kita lain2. Setiap org ade cara belajar masing2 kn, maybe aku lebih selesa belajar keadaan senyap.

Okay, dah la cerita pasal result ni. Result ni hanyalah nak mengukur kita punya strength dalam akademik. Jangan nak mengungkit dah pasal result masing2 lepas ni. Focus untuk sem 3 pulak. LAW ! tunggu saye sem depan, huhuhu

Lupa pulak, di kesempatan ini, haha aku nak ucapkan terima kasih gila2 dekat lecturer2 aku yg banyak bagi tunjuk ajar kat aku dan rakan2. Kepada :

  • MISS AMY
  • MADAM FAIZAN
  • EN YUZAI
  • MADAM NADIA
  • MADAM SARAH
  • USTAZ YUSOF
  • BPC 


Terima kasih sudi baca :)

Thursday, 26 April 2012

Contest Blogger Untuk Review dan Promo NotaHati

1 comments


Buat artikel review dan promo menceritakan mengenai blog NotaHati :
  • Bagi aku, blog NotaHati ni banyak giler kot bagi information psal aku dlam bab2 pergaulan dengan org yg sekeliling aku. Setiap orang yg kita jumpa ni pelbagai character diorang ade, contohnya pnas baran. Setelah aku baca pasal 'bagaimana kita nak berhadapan dgn org yg pns baran' dlm blog NotaHati, aku ade la jugak cara n langkah yg perlu aku buat bila berhadapan dgn dorg. Memang cuak la kala berdepan dengan org yg pnas baran kan. ~.~
  • Yang pastinya, blog NotaHati ni banyak jugak cakap psal perhubungan antara kita dengan pasangan kita. Banyak bagi tip2 yg memang byk orang perlukan tu. tak kesah la org tu sedang bercinta ke, sedang berputik ke, dalam keadaan nak clash ke, yg dah clash ke. Tak kesah la sape pon, memang banyak berguna sangat2. dan bagi motivasi dalam hidup dorg. macamne nak tanggani masalah dlm hidup (:
  • paling aku suka dia ade pasal wanita & lelaki. dekat sini kita boleh tau semua mende pasal diri kita. tak semestinya perempuan hanya boleh baca psal prempuan je, perempuan pon boleh baca psal lelaki, begitu jugak dgn lelaki (:. mula2 korg tgk tajuk entry dia, pasti korg nak bace punyer.yela, sbb menarik sgt. banyak gila information dpt. kita semua kena la penuhkan diri kita ni dengan pengetahuan am, barulah org pandang kita. betol tak ? so, kepada semua blogger2..pakat2 semua kita serbu blog NotaHati. dari orang yg 'zero' kita boleh tau mcm2 psal hidup kita nie melalui blog itu.

okay, thats all my opinion about Blog NotaHati (: teruskan usaha utk menjadi blog yg memberi informasi kepada pembaca.


p:s Kalau nak join, just klik dekat banner di atas.

Terima kasih sudi baca :)

Sunday, 22 April 2012

Segmen : Lagu Kegemaran Saya Bersama uncha

0 comments
Photobucket

lagu-lagu kegemaran aku :
  • Lestari - Sekelip Mata Kau Berubah
  • Armada - Cinta Itu Buta
  • Semua Lagu 2pm (: (kalau korg nk download lagu 2pm, tekan sini )




Terima kasih sudi baca :)

Saturday, 21 April 2012

Segmen: Review by Lily

11 comments
Salam


jom join segmen ni !

:)
tarikh ttup : 31 May 2012

p:s Kalau nk join, just klik dekat banner.

Terima kasih sudi baca :)

Friday, 20 April 2012

Segmen : Nak Doodle Nie Part 2!

2 comments
Salam :)


Nama : Aqma Manaf
Warna Favourite : pink + torquoise

p:s Kalau nk join, just klik banner di atas :)

Terima kasih sudi baca :)

Thursday, 19 April 2012

Giveaway : GuGurl GiveAway by Anis Athia

0 comments
Salam



p:s Kalau nk join, just klik dkat banner di atas :)

Terima kasih sudi baca :)

Giveaway : Lomo Aquapix Giveaway by Miraa Hussin

0 comments
Salam :)


p:s Kalau nk join, boleh klik dkat banner di atas



Terima kasih sudi baca :)

Segmen : Tambah follower tambah rakan

9 comments
Salam 1 Malaysia :)

hehe seperti biasa, aku nk join segmen nie, jom pakat2 beramai2 tambah followers


tag kan entri nie kepada :


p:s Kalau korg nk join, just klik dekat banner ^^

Terima kasih sudi baca :)

Giveaway Happy Birthday : by MananQayyim

0 comments
Salam 1 Malaysia :)

hehe seperti biasa, aku nk join segmen nie. eh, nie bkan segmen yg mcm lain tue. nie giveaway. kiranya dpt hadiah la kn. aku tgk hadiah dia boleh than la lumayan.ahaha :P so, amcam jom join semua ! >.<



Cadangan penambahbaikan blog MQ :

  • Header 'Manan Qayyim' tu xsesuai la warna pink dia dgn wrna template biru. so, tukar la jdi warna biru. takpon MQ tukar template wrne pink. (ahaha mcm la MQ berani nk tkar template wrne pink :P)
  • actually sye pning tgk iklan n button/function yg byk. he3 kalau boleh kurangkan.
  • haaa...lagi satu ! MQ letak la gmbr MQ, hehe cmne bloggers lain nk kenal nnti.
  • pastu time kita nk sent comment tue, byk btol mende yg nk kene isi. serabut la. hehe buang boleh tak ? lau x, pasnie sye tknk dh komen situ. :P
  • sebenarnya laa...blog MQ okay la, kemas. sesuai la tok lelaki kn. simple ^^
tadaaa.. ! okay, the end. aku mls nk celoteh byk sgt.haha mcm tau je, aku nie suka complain. ngee :P

"Giveaway Happy Birthday anjuranMananQayyim(MQ) ditaja bersama oleh Kit Biasiswa (http://bit.ly/KitBiasiswa)"

p:s Kalau korg nk join, just klik dkat banner tue ye ^^

Terima kasih sudi baca :)

SEGMEN : JOM KENALI BLOG SAYA

18 comments
Salam 1 Malaysia

hari nie, mcm semalam. hehe aku join segmen kwn nie. utg la dpt join byk segmen.hehe usaha tangga kejayaan. ngeee letih berblogwalking tdi.


Ceritakan serba sedikit tentang blog korang,seperti bila tarikh mula berblog,latar belakang nama blog korang dan sebagainya :
  • blog aku bebas bercerita, tak kesah la psal politik kew, psal org lain kew, psal peribadi aku kew, ataupun psal fakta2 yg baru aku tau, n majority post aku psal pengalaman aku :) *suka aty la nk post ape..rase mcm rajin nk update tue.keluar la mcm2 idea yg plik.haha
  • aku start berblog nie dah lame actually, dari September 2009. dlu tak active mane, skang baru nk maju skit haha
  • name blog aku aqmadawilyz , seperti biasa mmg nme tue mmg aku punyer la kn, email aku nme tue jgak, tumblr pon. aqma = name aku , da = the, wilyz = dlm bi 'wily' mksd dia cerdik pintar. he3 so, maksudnya 'AQMA YG CERDIK / PINTAR' haha
okay.thats all. :) sekian, terima kasih. byk plak aku merepek nie.ahaha :D

p:s Kalau korg nak join, just klik dkat banner di atas tu :)) bubye ^^

Terima kasih sudi baca :)

Wednesday, 18 April 2012

SEGMEN : blogwalking + follow by hajar

8 comments
Salam 1 Malaysia :)


hye semua. jalan pnyer jalan tdi, terjumpa pulak satu lagi segmen. ape lagi aku join la. he3 segmen nie kene tag org, lagi ramai kita tag. peluang nk menang tue besar la kan.hehe



SYARAT :  

1- wajib follow blog hajar 

2- buat entry bertajuk  " SEGMEN : blogwalking + follow by hajar "

3- letak banner kat atas tu dalam entry dan link kan kat blog hajar ni 

4- wajib tag kat blogger lain min 3 orang dan max suka hati korang dan mereka mesti diberitahu.
 # kepada siapa yg berjaya tag PALING RAMAI maka akan mendapat RM30.00 top up untuk pengguna    celcom, digi, maxis

5- expired date : 30 april 2012 , 6 p.m

6- dah siap, hantar link entry tu kat comment ye. inform hajar yg korang join segmen ni.  
    # tempat comment :    0 budak comel ^o^
    # jenis comment :  pop up window

Tagkan entri ini kepada :

Terima kasih sudi baca :)

Tuesday, 17 April 2012

Segmen : SINGGAH BW BY WAN NASHRUL

1 comments
Salam 1 Malaysia :)

hehehe again n again.. aku join segmen blogwalking nie. jangan jeles ye. jom la join same


Tagkan entri ini kepada :

tarikh tutup : 30 April 2012

Jom Join ! 

p:s Kalau nak join, just klik dekat banner di atas tu ye :)

Terima kasih sudi baca :)

Segmen : Wardah - Persona Give Away Fever 2012

3 comments
Salam 1 Malaysia

haha mesti korang bosan kn, yela aku asyik join segmen je. bila nk update nie.haha okay, kali nie aku join segmen Wardah - Persona Give Away Fever 2012



Tagkan entri ini kepada 3 orang rakan :

fb id :

Tarikh tutup penyertaan ialah pada 25 April 2012 pukul 12 tengah malam.
p:s Kalau nak join, just klik dekat banner di atas :)

Terima kasih sudi baca :)

Segmen: Bloglist April-Mei Bersama Jebat

0 comments
Salam 1 Malaysia :)

jalan2 tadi terjumpa pulak satu lagi segmen,





Pastinya ia paling mudah dan sempoi..
TIADA SYARAT KETAT DIKENAKAN
ikut suke korang la nak follow,like page ke atau tag kawan ke..
mane-manelah..tak WAJIB pun

01/04/2012 31/05/2012

Ayuh semua kita join :)
segmen yg paling mudah 

p:s kalau nak join, just klik dekat banner tu ^^

Terima kasih sudi baca :)

Blog Review By Erysha

6 comments
Salam

sekali lagi kau join segmen blogger. :)


kalau sape2 nak join Click SINI

Ayuh semua join segmen nie ! :)

Terima kasih sudi baca :)

Segmen : Ayu cari rakan blogger

0 comments
Salam 1 Malaysia

lagi sekali aku join segmen2 nie. aku tak lame mane dlm berblogging nie. so, lagi baik aku menambahkan lagi jumlah akan2 blogger aku. kawan biar ramai, kan best nanti. :)




Ayu ! Ayu !

Aku nak join ko cari rakan2 blogger. hahaha
okay dah la, banyak merepek btol :P

p:s Kalau korang nak join segmen nie, just klik dekat banner jari tu ye ! :))

Terima kasih sudi baca :)

Segmen : Blogger Pilihan Chegu Zubir

6 comments
Salam 1 Malaysia :)

Minggu nie mmg minggu aku nk join segmen2 yg dah blogger2 lain anjurkan. jom kawan2 kita join, bia ramai baru happening. hehehe

Bak kata Chegu Zubir :

Anda blogger yang baru mula nak hidup dalam dunia blog??? ingin mempromosikan blog anda????  ingin mencari kawan blog dengan gaya tersendiri??? Nak follow tapi tak tahu blog mana nak follow??


Ayuh ramai2 join  segmen nie :)



p:s Kalau korang nak join, just klik dekat banner kat atas nie :)

Terima kasih sudi baca :)

Segmen : " Saya Bangga Menjadi Blogger "

4 comments
Salam 1 Malaysia
Alhamdulillah, kali nie aku jumpa jugak contest blog yg aku nk join sambil2 ngh cuti nie, baik aku join contest. Seronok jugak. Hehehe


AKU BANGGA JADI SEORANG BLOGGER 
sebab aku ade blog, aku ade cerita sendiri yang nak dikarang. Lain dari orang lain. Takde la aku pendam je perasaan ni, atleast ade tempat yg nak diluahkan.

“ Yes ! I am blogger from Pahang "

p:s kalau korg nak join, just klik dekat SINI tu :)

Terima kasih sudi baca :)

Monday, 16 April 2012

I am Left Handed

0 comments
Salam  Satu Malaysia


      Tajuk entry aku kali nie, left handed ataupun dlm bhsa melayu, tangan kiri ataupun kidal. Aku salah seorg yg tgn kidal. Actually, aku bgga jdi kidal. Yela, sbb lain dari org lain. Kiranya mcm special la kn. Hehe melalui pemerhatian aku, major yg tgn kiri nie terer dlm matematik. Bab2 mengira ni dia no 1 la kn. First time aku msuk kelas utk sem 1 aritu, ramai gila budak kelas aku yg kidal. Maklumla, budak account. Yg minat2 mengira tue dia la. Hahaha




things that other people say about me ^^


okay. kat atas nie, adalah 12 fakta mengenai org kidal okay, baru aku tau, hahaha ade pro and contra dia. semua nya ade kelebihan n kekurangan masing2. ni hanyalah kajian org, setiap org ade ciri2 masing2 :)


nie bukti aku adalah kidal. ahaha gambar mase waktu BEL. kononnya rajin la tu.

aku kidal dari kecik lagi, aku menulis tgn kiri. main badminton tgn kiri. mkn guna sudu pon tgn kiri. *tak elok tau. actually, dh rmai org tegur aku jgn mkn guna sudu pkai tgn kiri, tpi... tu la.susa, :( insyaAllah. aku akn try berusaha utk tiggalkan habit ni. tapi, Alhamdulillah. aku tak guna tgn kiri mase mkn guna tgn. hehehe

 korang ade kawan2 atau sfamily tgn kiri tak ? ataupun korang yg tgn kiri ? ape yg korg tak suka kat org kidal ni ?? yg pelik. 

Terima kasih sudi baca :)

Monday, 9 April 2012

video yang comel

0 comments







Salam :)

hye ! :) kali ni aku nak share music video yang cute n sweet. ssuai la tok kapel2 mane yg nak kasi kt pasangan dy kan. ahahaha 

1st video tue lagu you got me :). best lagu dia. 2nd tue lagu take my heart. lagu nie sgt bermakna ye. lirik2 dia sweet. actually aku suka gila dy punya video yg budak ni buat. guna animation. comel gila. !


yang nie pulak lagu perfect two.. lirik dia mmg awesome la kan. ^^ hehe sumpah sweet !

Terima kasih sudi baca :)

Sunday, 8 April 2012

Drawing Art

0 comments



Salam :)

okay. kali ini aku nak bagi kat korang pic kartun2 yg dilukis oleh sape ntah. yang pasti bukan aku. aku just share je. aku jumpa kat website ape tah. :) aku suka gambar2 nie. 

# credit to SOMEONE




























Terima kasih sudi baca :)